Makkelijk fouten in de 3D Basisvoorziening melden met Terugmeldvoorziening

11-07-2024

De terugmeldvoorziening ‘Verbeter de kaart’ is nu ook beschikbaar om fouten in de 3D Basisvoorziening van het Kadaster te melden. Het proces van terugmelden zorgt ervoor dat de fouten in de geo-basisregistraties worden gesignaleerd en hersteld.

Hiermee verbeteren we samen de kwaliteit en betrouwbaarheid van gegevens.

Voor het werken aan maatschappelijke opgaven in Nederland is goed inzicht in de effecten van bepaalde maatregelen nodig. Gesprekken hierover verlopen makkelijker door de boven- en ondergrond in 3D te visualiseren. Het programma Zicht op Nederland – Datafundament werkt aan het maken van afspraken over 3D. Het doel is om gezamenlijk te zorgen dat 3D-informatie in samenhang ontsloten en gebruikt kan worden.

3D Basisvoorziening

De 3D Basisvoorziening is een open databestand waarmee je in 1 keer een realistische simulatie van de omgeving kunt inladen en gemakkelijk wijzigen. Met het toevoegen van de Terugmeldvoorziening kan de kwaliteit eenvoudig en kosteneffectief geborgd worden. Dat betekent dat afnemers toegang hebben tot een compleet, actueel en betrouwbaar bestand voor hun besluitvorming. Deze stap draagt bij aan het versterken van het Federatief Datastelsel met betrouwbare 2D én 3D gegevens.

Terugmeldvoorziening

De Terugmeldvoorziening ontvangt al ruim 10 jaar succesvol meldingen voor diverse geo-basisregistraties, zoals BAG, BGT, BRT, KLIC en Aeronautische obstakels. De 3D Basisvoorziening is hier nu aan toegevoegd. Jaarlijks verwerkt het systeem bijna 25.000 meldingen, met gebruiksvriendelijke tools zoals Verbeterdekaart.nl en de Terugmelding API. Bronhouders kunnen meldingen efficiënt afhandelen met de terugmeld-beheerapplicatie, die de communicatie met melders volledig ontzorgt.

Werk aan Uitvoering (WaU)

Het toevoegen van de Terugmeldvoorziening aan de 3D Basisvoorziening is onderdeel van een deelprogramma van het rijksinitatief Werken aan Uitvoering (WaU). Hierbij werken we als programma Zicht op Nederland – Datafundament en Kadaster samen.

Zie ook

Bekijk ook

 
 
 
Cookie-instellingen