Test mee: De Basisregistratie Grootschalige Topografie als OGC API Features

13-03-2024

PDOK heeft een demoversie online gezet van Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), opgesteld conform de OGC API Features standaard. Deze Open Geospatial Consortium API’s zorgen voor een nieuwe gestandaardiseerde manier om geografische gegevens te delen. Test je mee?

De belofte van een nieuwe generatie OGC standaarden, de OGC API's, is dat je geodata kunt gebruiken zonder dat je specifieke geo-kennis of geo-applicaties nodig hebt. De nieuwe OGC standaarden zijn gebaseerd op de wereldwijde standaard. 

Wat kan je met de BGT Features in de demo?

OGC API Features zijn een bevragingsservice, vergelijkbaar met de mogelijkheden van een WFS. De BGT Features data is in diverse projecties en in de formaten HTML en (Geo)JSON(FG) beschikbaar. Het is mogelijk om via een bounding box (BBOX) een selectiegebied op te geven om de gewenste informatie te bevragen. Per bevraging worden er 1000 objecten teruggegeven en je kan hiermee pagineren. Het is ook mogelijk om te filteren op ID of op peildatum.

Waar vind je de BGT Features demo?

De BGT Features zijn direct te vinden door naar BGT landingspagina te navigeren. Hier zie je in één oogopslag alle relevante productinformatie waaronder de collections waar je de features van de BGT vindt.

Er heeft nog geen formele publicatie plaatsgevonden, daardoor vind je nog niets via de PDOK website of via het Nationaal Georegister.

Doorontwikkeling PDOK

PDOK stelt de BGT, de BAG, de Bestuurlijke Gebieden, de BRT TOP0NL en De Kadastrale Kaart als OGC API’ Features beschikbaar.  Er is ook de ambitie om deze manier van ontsluiten voor alle data-aanbieders mogelijk te maken. Hiervoor moet het platform worden doorontwikkeld. PDOK wil ook aan de slag met de overige nieuwe OGC API specificaties. 

Test en deel je ervaringen

 

Bekijk ook

 
 
 
Cookie-instellingen